Szolgáltatások

Belső munka

Miért lehet ez hasznos neked?

Ha változtatni akarsz egy szokásodon, megrögzöttségeden, vagy úgy érzed, hogy nem tudsz bánni a mindennapokkal, az élet maga alá gyűr, túl sok a megfelelni vágyás, esetleg sosem jön össze normális párkapcsolat, vagy a meglévővel vannak nagy gondok, akkor mindenképp ajánlom.

Kinek lehet ez hasznos?

Mindenkinek. A mai korban már lassan túljutunk azon, hogy aki önismereti segítséget kér, azzal valami baj van. Lassan belátjuk, hogy nem tudunk értelmes felnőtt életet élni, ha nem foglalkozunk a mentális egészségünkkel. Ha már valaki tudatában van a saját életének és önállósodni akar, tehát elérte a tinédzser kort, onnantól már sikerrel alkalmazható a belső munka.

Mi az a belső munka?

Egy kicsit a kincskereső búvárkodáshoz tudnám hasonlítani.

Nagyon leegyszerűsítve az embert a tudatos és a tudattalan rész alkotja. A tudatos az, amiről tudunk, a tudattalan pedig, amiről nem. A mai kutatások szerint 95%-ot foglal el a tudattalan, így mindössze 5% fölött van tudatos irányításunk. A tudattalanból erednek az álmok, a freudi elszólások, a megérzések és itt van az ember árnyékos oldala is.

Az árnyékos oldal rejti azokat a fel nem dolgozott tartalmakat és elfojtott én-részeket, amelyek akadályozzák a felnőtt működésünket. A belső munka azt célozza meg, hogy különböző technikákkal eljussunk ebbe a régióba és ott rendet tegyünk.

Miért a belső munka?

Ez egy gyűjtőfogalom, ami valójában rengeteg technikát takar életviteli hatékonyságot célzó módszerektől egészen a mélyrehatókig. De nem a technikáktól fog megváltozni az életed, hanem attól, hogy egyáltalán van hajlandóságod változni, majd ezt követően elhozod a problémádat és közösen elkezdjük felfejteni az akadályokat.

A partnerségre alapuló, bizalmas munkától lesz eredményes a folyamatod, tehát nagyon fontos, hogy saját elhatározásból kezdj bele!

Mire számíthatsz a belső munka során?

Megbeszélt gyakorisággal találkozunk személyesen vagy online módon és attól függően, hogy mi a problémád, elkezdünk azon egyre mélyülve dolgozni. Egyszerre figyelünk arra, hogy a romboló szokásaid vagy a működésedet gátló megrögzöttségeid leépítése mellett, töltődj és épülj is új szokásokkal. Tehát nem csak az akadályokkal foglalkozunk, hanem az önbizalom, az önértékelés erősítésével is.

Milyen hosszú egy folyamat?

Változó. Van, aki egy alkalmat kér, és van, akivel immár évek óta együtt dolgozom. Számíts arra, hogy mivel a leépítendő szokásaid sem egyik napról a másikra épültek fel, úgy a belső munka is hosszabb szokott lenni néhány hétnél.

Hogyan kezdjük?

Az első alkalommal elbeszélgetünk arról, hogy mi a problémád, mit vársz tőlem, mire keresel segítséget. Ezen az alkalmon dől el, hogy tudunk-e együtt dolgozni, és ha igen, akkor ezt egy szóbeli szerződéssel szentesítjük. Ez az alkalom térítésmentes és maximum egy óra hosszúságú.

Mivel kell készülni, ha elkezdenéd?

Semmivel. Csupán a változásra való hajlandóságod kell.

Mit kell még tudnod?

Egy ülés 1 óra hosszúságú, és 8000 Ft az ára.

Személyes megjelenés esetén készpénzben, online esetén banki utalással lehet fizetni. Számlát állítok ki minden alkalomról.

Jogi tájékoztatás

Az 1997. évi CLIV. törvény (egészségügyi törvény) értelmében Magyarországon pszichiátriai diagnózis felállítására, illetve pszichoterápia végzésére kizárólag klinikai szakpszichológus illetve szakorvos jogosult. Az általam végzett tevékenység nem minősül pszichoterápiának, és nem rendelkezem pszichológus, pszichoterapeuta végzettséggel. Célom az egészséges, azaz pszichés zavarokkal nem rendelkező személyek lelki egészségének megőrzése, fejlesztése illetve életminőségének javítása.
 
coaching

Asztrológiai elemzés

Mire jó az asztrológia?
 

A horoszkóp egy olyan szimbólumvilágba enged betekintést, amelynek segítségével feltárhatóvá válik a karakterünk mélyebb rétege. Pszichológiailag ezt a réteget szokták tudattalannak hívni. Kiolvashatók belőle azok az információk, amelyek erősítik, vagy gátolják az énünk kibontakozását.

A születési képlet vagy más néven horoszkóp a születés pillanatában, az első lélegzetvételkor létrejött pillanatkép. Tökéletesen mutatja, hogy nem tiszta lappal indulunk útnak a megszületéskor, hanem már akkor ott szunnyadnak a tudattalanunkban a megvalósulásra váró késztetések.

Miről szól az elemzés?

Aki önismeretileg fejleszti magát és szeretné felfedezni, hogy milyen hajlamok befolyásolják őt a tudta nélkül, annak hallatlan nagy előnye lesz a továbbiakban. Képes lesz észrevenni és jó esetben korrigálni magát, amint újra észreveszi a mintát.

De ezen kívül a születési képlet még információt ad arról is, hogy mik az erősségeink, a lehetséges karrier utunk, valamint mire kell figyelni párkapcsolatilag és egészségileg.

Belenézhetünk a jövőbe az asztrológiával?

Korlátozottan. Mivel az ember részben determinált, részben szabad akarati lény, ezért teljes meghatározottság nincs.

Egy születési képlet elemzés segítségével képesek vagyunk megtudni a határainkat, ráláthatunk az ismétlődő mintáinkra és egy erre épülő prognózissal akár arra is, hogy a közeljövőben ezek a minták mikor ismétlődnek.

Ha az asztrológiát előrejelzésre használjuk, akkor meghatározhatunk olyan időpontokat, amikor alkalmasabb az idő házasodásra, nagyobb feladat elkezdésére, vállalkozás alapításra, párkapcsolat indítására. De az előrejelzés nem használható olyan tudakozódásra, hogy konkrétan mi lesz a jövőben, mert a szabad akaratunktól is függ, hogy hogyan döntünk.

Tehát azok a kérdések, hogy lesz-e párkapcsolatod, lesz-e állásod, lesz-e fedél a fejed felett, nem érvényesek. Azok már annál inkább, hogy nagyjából miről fog szólni a következő negyed éved, vagy mire kell jobban figyelned a következő fél évben, vagy a következő évben önismereti/terápiás szempontból milyen témákra figyelj, avagy van-e kilátásban olyan változás, amire jobban fel kellene készülni.

Hogyan zajlik egy elemzés?

Előzetesen elkérem a születési adataidat (hely, dátum, óra, perc), majd ezt használva egy programmal kiszámoltatom és felrajzoltatom a horoszkópodat. Ha nincsenek pontos adataid, akkor a születési kórházadból, vagy a központi nyilvántartásból ki kell kérni. Ha ezeken a helyeken sem találod, akkor életesemények segítségével tudok pontosítani az időponton, de ezt csak utolsó lehetőségnek javaslom.

Az elemzés általában közvetlen hangulatú, nyugodtan lehetnek kérdéseid, hozzászólásaid, mivel nem haladunk kötött menetrend szerint.

Miről kell még tudnom?

A születési képlet elemzése 1-1,5 óra hosszúságú és 13 000 Ft-ba kerül.

Az előrejelzés 1 óra hosszúságú és 11 000 Ft-ba kerül.

Személyes elemzés esetén készpénzben, online esetén banki utalással lehet fizetni. Számlát állítok ki minden alkalomról.

Ideális, ha az előrejelzést megelőzi egy születési képlet elemzés, mivel így az első beszélgetésben feltárjuk azokat a lehetőségeket, mintákat, amelyek egyáltalán megtörténhetnek a jövőben, így az előrejelzés pontosabb lesz.

Kérésre bármelyik elemzésről készítek hangfelvételt, amit az elemzés után átküldök.

asztrológia

Alternatív terápia

Karma-dráma

Ez egy olyan módszer, ami hasonló a családállításhoz, vagy a pszichodrámához, de kicsit mégis más.

A karma-drámához asztrológiai szimbólumokat használok, amelyek segítségével megtudhatjuk, hogy mi zajlik a térben. A te karmikus teredben.

Ahogy egy asztrológiai elemzésben is el szoktam mondani, mindenki több én-részből áll. Én 3 fő én-részt szoktam megkülönböztetni a nagy halmazból. A férfi oldalt, a női oldalt és az egót. Ők a dráma főszereplői.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az állítás elején elmondok minden fontos információt és lefektetjük az alapszabályokat. Titoktartást fogadunk, tehát szóban szerződünk, hogy az etikai elveket is betartsuk.

Majd a padlóra kirakom a születési képletedet és te beállsz középre. Elkezdesz ráhangolódni a folyamatra és azt veheted észre, hogy megindul az érzet- vagy információ áramlás.

Ez azzal jár, hogy elindul egy spontán gyógyulási folyamat benned, amelyhez szükséges, hogy végre ki legyenek mondva, fel legyenek tárva olyan elfojtott dolgok, melyek eddig visszafogtak téged.

Én egy kreatív asszisztens vagyok melletted végig. Amikor kell, irányítok, amikor kell engedek, amikor kell, beállok egy-egy szerepbe. Az én dolgom nem a megoldás keresése, hanem a nyitott befogadás és az aktív beavatkozás, amikor és ahol kell.

A megoldásnak pedig megengedjük, hogy magától megszülessen benned. Rendszerint nem szokott késlekedni.

A gyógyulási folyamat során kimondunk elfojtott dolgokat, lejátszunk kellemetlen szituációkat, felismerünk kizárt részeket, kibékülünk megtagadott részekkel és közben végig tisztán kommunikálunk.

Mivel a munkánk titoktartás megfogadásával zajlik így megteremthető az a biztonságos közeg, amiben bármi kényelmetlen, szégyenteljes dolog kimondható.

Ezzel a belső munkával egy idő után el tudod érni azt a szintet, hogy nem érzed magad az életed vagy a horoszkópod áldozatának. Azt érzed, hogy akármilyen karakterrel is születtél, azzal együtt tudsz élni és ki tudod hozni belőle azt, amit csak lehet.

Egy alkalom kb 1-1,5 óra hosszúságú és 12 000 Ft az ára.

A módszer csak személyes megjelenéssel használható.

karmadráma

Regressziós élmény

Ez a technika lehetővé teszi azt, hogy kinyissuk az idő és tér határát és ha kell, nagyon régre is visszamenjünk, hogy megtaláljuk a problémád gyökerét és azt ott kezeljük.

Ez sokszor azt szokta jelenteni, hogy előző életekbe is betekinthetünk és megláthatjuk, hogy az ott meghozott döntések vagy elkövetett tettek hogyan hatnak a jelen életedre.

Ez a technika sokkal jobban működik, ha már egy kicsit tájékozódtál keleti tanokban és nagyjából sejted hogyan működik a karma törvénye, és az életek láncolata.

Ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni, akkor a természet ciklikusságával hoznám párhuzamba az úgynevezett lélekvándorlást. Nálunk ezt a mérsékelt övben nagyon szemléletesen mutatja a táj, hogy bár télen meghal vagy megáll az élővilág nagy része, de valójában ez nem egy totális halál, hiszen tavasszal minden kihajt és feléled újra.

Tehát a felszíni történések mögött ott van az állandóan pulzáló élet, ami érvényes az emberi létezésre is.

Ha elfogadjuk, hogy nem egy bőrkabátba bújt idegsejthálózat vagyunk, akkor azt is könnyebb elfogadni, hogy van bennünk egy Lélek, ami állandó. Erre az életre bevállalta például a Fótos János nevű egót, hogy általa tovább fejlődhessen, vagy helyrehozhasson a múltban, korábbi egók által létrehozott malőröket.

A Lélek a vándorlása során sosem indít tiszta lappal egy életet. Az előző életek tapasztalataival feltöltött tudattalan tartalma mindig követi és valójában ez a tartalom határozza meg, hogy milyen típusú életet, karaktert vállal, valamint milyen családba és társadalmi közegbe születik.

A technika használata során ezekbe az egókba, az ő döntéseikbe, mondhatjuk úgy is, hogy az ős múltadba tekintünk be és próbálunk rendet rakni.

Egy alkalom 1-1,5 óra hosszúságú és az ára 12 000 Ft.

A módszer csak személyes megjelenéssel használható.

Az alkalom ára készpénzben fizetendő és számlát állítok ki minden alkalomról.