Egy megvalósult bolygóállás

A 2022.04.27-i Vénusz-Neptunusz-Jupiter-Hold együttállás

Azt mondják az asztrológusok, hogy ami megvalósul az égen, az megvalósul a földön.

Mágikusan hangzik és mintha nem a saját kezünkben lenne a sorsunk, hanem egy láthatatlan, irányíthatatlan erő bábozna velünk.

Valóban így van ez?

A napokban két olyan példa is szembejött velem, amire én felnéztem az égre és azt mondtam: Mi más lenne ez, ha nem az asztrológiai elvek működése!

A mai napig meg tudok lepődni azon, ha ilyen egyértelműen és egyszerre több forrásból látok megvalósulni égi állásokat a gyakorlatban. Ilyenkor hálával gondolok arra, hogy egy olyan világban élhetek, aminek nem csak a felszínét láthatom, hanem a mélyebb mozgatórugóit is érzékelhetem.

prayer small
Forrás: www.pexels.com

Két dolgot tisztázni akarok, mielőtt jobban kifejtem a helyzetet.

  • Nem hiszem, hogy teljesen meghatározott lenne a világunk és az égi állások mindent meghatároznának a legapróbb történésekig.
  • És nem hiszem, hogy egy akármire képes, totális szabad akarattal rendelkező létforma lennénk.

Előbbit azért nem hiszem, mert ha mégis teljes determináció lenne, az azt jelenti, hogy robotok vagyunk. Érzéketlen robotok, akik valamiért be lettek ide pottyantva egy felsőbb irányítás kedve szerint. Nincs egyéni fejlődés, nincs egyéni akarat, nincs egyén sem. Van tömeghatás, van tehetetlenség, van megmentésre várás és van totális uralom. Én eddig úgy tapasztaltam, hogy aki a teljes determináció elvét vallja, az nagyon-nagyon be szeretné biztosítani a saját univerzumát, és ezzel egy áldozat szerepet is húz magára még akkor is, ha ő maga a merev rendszer tekintélyfigurája.

Utóbbit pedig azért nem hiszem, mert ha valóban totális szabad akarattal rendelkeznénk, akkor az én munkám nagyon-nagy részére nem is lenne szükség. Szabad akarattal el lehetne dönteni, hogy te márpedig nem bánkódsz a szakítás miatt, vagy nem tipródsz tovább azon, hogy válts-e munkahelyet. Érzelmi kötöttségektől mentes vagy, úgyhogy nincs szükség a Fótos János nyújtotta belső munkára sem. Mégis az látszik már csak a közvetlen környezetünk működését megfigyelve, hogy szinte mindenki rabja valaminek, mindenki küzd valamivel, mindenkiben ott vannak a belső tekintélyszemélyek ledorongoló szavai még ha jól is álcázza. Úgy tapasztaltam, hogy aki hisz a totális szabad akaratban, az nincs tisztában a világ duális működésével. Ugyanolyan erős illúzióban van, mint a totális determináció hirdetője.

Az igazság valahol a két szélsőség között lesz.

Kanyarodjunk át a konkrétumokhoz.

Van nekünk most az égen egy nagy együttállás, amit a Vénusz, Neptunusz és Jupiter alkot a Halakban.

Tegnap ehhez csatlakozott még Hold is, aminek kapcsán még egy korábbi cikkben írtam, hogy valószínűleg április 27. lesz az a nap, amikor igazán közel érezhetjük az együttállásban lévő archetípusok működését. Hogy miként működik ez az együttállás, mit hozhat, mit jelenthet, arról bővebben ebben cikkben és ebben a facebook posztban olvashatsz.

Azért emelem ki a Holdat, mert ő van legközelebb a Földhöz és tudva levő, hogy mekkora hatással van ránk. Elég csak az ár-apály jelenségre gondolni, de már-már bizonyított azt is, hogy a Hold milyen erős hatással van az emberi szervezetben lévő vízmennyiségre.

hold small
Forrás: www.pexels.com

Szóval ha ő ilyen erősen csatlakozik egy égi álláshoz, abból szinte biztos, hogy lesz valami olyan, ami az asztrológusok elméjét megcsiklandozza. 🙂

Nem mindegy azonban, hogy ez a négyes együttállás az egyéni horoszkópunkat hogyan érinti.

Egy égi állásnak van egy általános tartalma és megannyi asztrológus foglalkozik azzal, belföldön-külföldön, hogy ezeket valamilyen formában lefordítsa. Arra viszont érthető okokból így nem láthatunk rá, hogy Horgonyos Teklát Tiszaújvárosban, vagy Sebastian Wolfot Münchenben hogyan fogja mindez érinteni.

Szerencsére két nagyon hasonló eset történt a közvetlen környezetemben az utóbbi napokban, ami egyszerre mutatta meg nekem a meghatározottság és a szabad akarat működését.

Mindkét eset az aszcendensek uralkodó bolygójából indul ki. Adott egy Bak és egy Vízöntő aszcendens. Én a tradicionális uralmi rendszerrel dolgozom, így a Szaturnuszt tartom mindkét jegy uralkodójának.

Mindkét képletben úgy áll a Szaturnusz, hogy ez a bizonyos nagy együttállás kvadrát fényszöget alkot vele. Én ezt úgy fordítom le, hogy van ebben a történetben egy valamelyest kényszerű (kvadrát), de jóra vezető, hasznos, megtérülő (Vénusz, Jupiter) identitásváltozás (aszcendens uralkodója).

Általában, amikor tényleg megérett valami belül a változásra, akkor azt a külső környezet is szokta követni.

Ez most konkrétan úgy történt, hogy az identitásváltozást mindkét esetben az  ingatlanváltozás is követi.

Mindkét esetben 04.27-én került aláírásra az adásvételi szerződés, ráadásul úgy, hogy az egyik esetben egyébként szombaton (04.30.) lett volna ez az esemény, de mivel a vevő akkor nem ért rá, ezért áttették tegnapra.

Ez pontosan az az április 27., amikor a Hold is becsatlakozott a nagy együttállásba.

Azt természetesen nem tudhatjuk ebből, hogy az aktuális identitásváltozásnak ezzel vége van-e. Annyit viszont tudunk, hogy mindkét egyén bátran felvállalta, hogy megérett erre a lépésre, szembenézett a félelmeivel és lépett egy lépcsőfokot a fejlődésben.

Meg lehetett volna oldani ezt másképp is. El lehetett volna odázni a döntést, lehetett volna várni egy még kedvezőbb bolygóállásra, le lehetett volna fojtani a feszültséget bármivel, de ők úgy döntöttek, hogy inkább meglovagolják ezt az időszakot.

Zseniális! 🙂

Az ilyen esetek erősítenek meg abban, hogy amikor előrejelzést kér tőlem valaki, a beszélgetés közben több alternatívát is felvázoljak neki egy-egy bolygóállás megvalósulása kapcsán és kiemeljem a determináció mellett a szabad akaratot is.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy nálad hogyan valósul meg ez a nagy együttállás, vagy önmagadat szeretnéd mélyebben megérteni, akkor jelentkezz be egy asztrológiai elemzésre.
Fótos János

Fótos János

Integrál szemléletű coach és asztrológus
fotosjanos@fotosjanos.hu
+36-20-445-55-57