Mi lesz a következő három hónapban?

A 2021-es őszi napéjegyenlőség horoszkópja

Minden évben vannak olyan kiemelt pontok, amikor az éves ciklus egy-egy negyedéhez érünk.

Ezeket hívjuk úgy, mint tavaszi és őszi napéjegyenlőség, nyári és téli napforduló.

2021. szeptember 22-én, 21:21 perckor az őszi napéjegyenlőséghez érkeztünk, ami azt jelenti, hogy a nappalok és éjszakák hosszának aránya lassan az éjszakák felé billen. Ennek alsó csúcspontja szokott lenni a téli napforduló, de addig eltelik még egy negyedév, egy negyed kör.

Vajon mi lesz ebben a negyedévben?

Nos, az asztrológia ciklikus, azaz körfolyamatokban gondolkodik, így bármikor rábökhetünk egy kezdő időpontra és az arra felállított horoszkóppal belepillanthatunk az adott időszak minőségébe.

Pont, mint egy születési horoszkóp esetében.

Itt viszont nem egy ember, hanem a következő negyedév születési képletét elemezzük ki úgy, hogy rábökünk az őszi napéjegyenlőség időpontjára.

Én pszichológiai szemlélettel szoktam elemezni, és azt vallom, hogy az égitestek nem határozzák meg 100%-ban a sorsunkat, azaz van szabad akaratunk, tehát kevésbé megyek bele abba, hogy mi fog történni. Ezt meghagyom inkább a jósoknak.

Beszéljünk inkább arról, hogy lelkiségében milyennek látszik ez az időszak.

Beteszem ide a napéjegyenlőség horoszkópját, úgyhogy aki ismeri a szimbólumokat, ő itt is követheti a fejtegetést.

20210922

Nos, kezdjük azzal, hogy milyennek látszik ez az időszak. Az Aszcendenst és az uralkodó bolygóját kell ehhez megvizsgálnunk. Ikrek jegy, a Merkúr pedig a Mérlegben, pontos kvadrátban a Plútóval, tágabb trigonban a Jupiterrel.

Mit jelent ez?

Nos úgy tűnik, mintha egy könnyedebb negyedév elé néznénk, amiben végre több harmónia, egyetértés, együttműködés van, mint az előzőekben. Úgy tűnik, mintha egy szabad mozgással, felszabadult találkozásokkal, sok új, és kellemes élménnyel teli időszak lenne. Él a kollektív elménkben a remény, hogy bepótolhatjuk a kimaradt kiruccanásokat, visszatérhet végre a szabadabb kapcsolódás és újra megélhetjük az élet kellemes oldalát.

Ezt az egészet „csupán” a Plútó kvadrátja árnyékolja be (jön a fekete leves), amelyet a Jupiter trigon nyújtotta optimizmus mondhatni képes részben vagy egészében felülírni.

Szóval itt az európai régióban (mivel erre a földrajzi helyre állítottam fel a képletet) egy erőltetett optimizmussal, és kicsit könnyelműen homokba dugott fejjel várjuk, hogy megadasson a normalizálódás.

Ez a felszín. Ezt nyugodtan lehet mesélni este a gyerek ágyánál. 🙂

Nade mi van mélyebben?

Az időszak kilátásait az MC tengely árulja el nekünk, ahogy az egyéni képletben is az egyéni ambíciókat, jövőképeket ez a tengely szokta mutatni.

Kevésbé rózsás a helyzet.

Az MC tengely a Vízöntőben van, és együtt áll a Szaturnusszal. A tengely kap még egy trigont a Mérlegben lévő Marstól és Naptól.

Egy szóval kifejezve a jövőképet: melós.

A Szaturnusz ahol éppen jár, oda komolyodást, lelassítást, befelé fordulást, koncentrációt visz. Nem vagyok híve annak, hogy ezt a bolygót kipécézzük és nevezzük el karmának, mivel az egész horoszkóp a karmát mutatja. Annak sem vagyok híve, hogy rossztevőnek hívjuk, mivel ez még egy babonásabb korszakból ránk maradt megnevezés, amivel ijesztgethetjük magunkat.

Természetes, hogy nem kedveljük a Szaturnusz energiáját, hiszen egy pörgésre, állandó haladásra, ész nélküli profitszerzésre, vásárlásra és kapcsolódásra beállított világ lakói inkább a végbéltükrözést választják, mint a lelassulást, a koncentrációt, a befelé fordulást, vagy a komolyodást. 🙂

Pedig ez van. A kemény realitást képviselő energia áll az MC tengelyen, ami azt jelenti, hogy kollektíven még egyáltalán nem vagyunk túl a nehezén, sőt valamit nagyon komolyan fel kellene ismernünk ahhoz, hogy a Vízöntőben lévő új korszak, fejlődés, megszabadulás ígérete teljesüljön.

Mindehhez van némi segítségünk, hogy mit kellene felismerni. A Nap és a Mars a Mérlegben helyezkednek el és a Mérleg legfőbb tulajdonságát továbbítják a Szaturnusz lecke irányába, ez pedig a kapcsolódás.

Magyarán: Nem vagy egyedül!

Lehet, hogy a vírus-dráma a szeparációt erősíti, lehet, hogy a rokonságodban csomóan megőrültek a pániktól és eszetlen elvárásokat támasztanak feléd, lehet, hogy a munkahelyed azzal zsarol teljesen jogtalanul, hogy ha nem oltatod be magad, akkor ki leszel rúgva, lehet, hogy nem tudsz mit csinálni a mainstream média ferdítéseivel.

De akkor se felejtsd el! Nem vagy egyedül!

Még egy ilyen időszakban is lehet új barátokat találni, új párkapcsolatot létrehozni, új munkahelyre lelni, új dolgot tanulni. Mérd fel a helyzetedet! Ha egy kis százalékot is adsz annak, hogy lehetséges a változás, akkor lépj. Ha nullára hozod ki, akkor pedig várj és törődj a mentális egészségeddel minden nap!

asztro képlettel működhet
Forrás:www.facebook.com

Van még két érdekes kapcsolódási alakzat, amit a napéjegyenlőség képletében fontosnak tartok.

Az egyik az Uránusz és Vénusz szembenállása, a másik pedig egy hármas alakzat: Merkúr szemben Hold, Hold kvadrát Plútó, Plútó kvadrát Merkúr.

Ezt az egészet én egyben kezelem, nézzük mit jelent.

Ha kollektív vagy mundán képleteket elemzünk, akkor a Hold szokta képviselni a népet, az embertömeget, a Merkúr a kommunikációs és közlekedési csatornákat, a Plútó pedig valamilyen titkot, misztikus dolgot, vagy erőszakot. Az Uránusz a megszabadulást, forradalmat, a Vénusz pedig a kellemes életet.

Én úgy pakolnám ezeket össze az érzésem szerint, hogy jónéhány eltitkolt információ lát egyre szélesebb körben, a nép körében napvilágot és ez rettentő nagy feszültséget kelt a különböző csoportok között, amely által nem térhetünk vissza a kellemes életünkbe.

Van ebben a sok feszültségben egy forradalmi vagy lincs hangulat is.

Azért merem ezt így állítani, mert a magyar bár eléggé türelmes nép, rettentő sokat tudunk nyelni, jól megtanultuk a komcsi időszak alatt, hogy jobb csendben maradni, de ahogy mondani szokták, a lófasznak is van vége. 🙂

Tudunk mi forradalmat csinálni, ha kell.

Nem tudom lesz-e rá szükség, és nem tudom, mivel, vagy kivel szemben. Mindenesetre eléggé látszik, hogy a következő negyed évet áthatja ez a lázongó, zúgolódó hangulat, amit az is megtámogat, hogy a Hold, a népet jelképező égitest a Kosban van.

A Kos egy tüzes, dinamikus, érdekérvényesítő, harcias energia, így minden adott lesz ahhoz, hogy ha szükség lesz rá, akkor kiálljunk az igazunkért.

A Mérlegben lévő Nap és Mars üzenetét kell ehhez még újra hozzátennem: Nem vagy egyedül!

Tehát összefoglalva, a kollektív megélése az elkövetkező időszaknak egy reményteljes optimista várakozás lesz a felszínen arra vonatkozóan, hogy visszatérhetünk a kellemes életbe. Ámbár egy nagyon komoly leckével, a hideg realitással fogunk találkozni a következő 3 hónap alatt. Ezt nagyon valószínű, hogy össznépi szinten nem tudjuk majd szívvel – lélekkel befogadni, és elindulhatnak zúgolódások, erősödhetnek az ellenállások azoknál az egyéneknél, csoportoknál, akik erre hívást éreznek.

Tartsuk szem előtt, hogy ha valóban részt vennénk valamilyen mozgalomban, akkor azt ne valami ellen, hanem valamiért tegyük. Óvakodjunk az olyan mozgalmaktól, amelyek jól megkomponált ellenségképeket hirdetnek. Ezekben a csoportokban valójában nem történik más, mint közös rettegés és dühöngés.

Viszont a saját szabadságunkért, a jogainkért, az értelmes életért, a józan paraszti észért, az emberbaráti viselkedésért bármikor ki lehet állni.

Kitartást, higgadtságot és józanságot kívánok minden kedves olvasónak az elkövetkező időszakra!

Ha szeretnél tudni arról, hogy téged hogyan fog érinteni a következő három hónap, sőt a következő év, akkor jelentkezz be egy asztrológiai elemzésre!
Az elemzésekről itt tudsz tájékozódni.

Fótos János

Integrál szemléletű tanácsadó és asztrológus
fotosjanos@fotosjanos.hu
+36-20-445-55-57