Mi várható a következő negyedévben? (2022.03-06.)

Ezúttal is abból indulhatunk ki, hogy az asztrológia egyes technikái alapján ki lehet választani egy tetszőleges időpontot és megnézhetjük annak időminőségét. Például meg lehet nézni a holdtöltéket, újholdakat, fogyatkozásokat és az olyan kiemelt pontokat is, mint a nap-éj egyenlőségek és a napfordulók, hogy nagyjából mit tartogatnak számunkra

Természetesen előre lefektetett sorsot ebből a technikából sem tudunk felfejteni, de a tendenciákat viszonylag jól meg lehet határozni.

Kezdjünk most is a felszíntől és haladjunk mélyebbre.

tavasz 2022

Hogy milyennek látszik valami, milyen a megjelenése a külvilág felé azt az Aszcendens jegye és uralkodója képviseli. A tavaszi nap-éj egyenlőség idején Szűz Aszcendenssel van dolgunk, annak uralkodója a Merkúr pedig a Halakban van, szemben az Aszcendenssel és együtt a Jupiterrel, valamint a Neptunusszal.

Nagyon különleges konstellációról van szó, mivel egymással szemben lévő jegyek és erős együtt állások alkotják.

Mondhatni, ami most kezdődik és a következő negyedévet átitathatja, az józan ésszel felfoghatatlan látszatot kelt. Bár a Szűz egy racionális minőség, de a Halakban lévő Merkúr-Jupiter-Neptunusz mind az irracionális oldalt képviselik.

Az irracionális a mai tudományos korban elég negatív színezetet kapott, de azért oldozzuk fel egy kicsit, mivel ebbe a halmazba tartoznak az álmok, a spiritualitás, a misztikus élmények, a megérzések, a művészi ihletettség is.

Szóval mondhatni a következő negyedév olyan, mintha egy ihletett művész dobta volna össze a forgatókönyvét. Kérdés, hogy ez egy Shakespeare dráma lesz, ahol tudjuk, hogy a halálozási ráta igen magas; vagy egy Brian élete, amely görbe tükrében ráismerhetünk önnön balgaságainkra.

Én arra nagy esélyt adnék, hogy bármilyen lesz a műfaj, ebben a forgatókönyvben lesznek nagy mélységek és nagy magasságok, ugyanis a Jupiter együtt állása mindent felturbóz. Ha már dráma, akkor minden kőszív hasadjon meg és ha már komédia, akkor szem ne maradjon szárazon.

A Neptunusz becsatlakozása átitatja mindezt egy határtalansággal. Szóval bármi is történik a következő negyed évben, bármilyen drámai vagy más forgatókönyvet hozunk össze kollektíven, azt mindenki meg fogja érezni.

Konkrétabbá téve, ha még ki is tart az orosz-ukrán válság áprilisban vagy májusban, akkor sem beszélhetünk elszeparált háborúról, ugyanis a gazdasági szankciók mindenkit érinteni fognak hosszabb távon.

Elképzelhető, hogy Oroszország belerokkan a saját diktatúrájába és ez jelentősen kihat az európai gazdaságra, valamint lehet, hogy az elszabadult infláció még jó sokáig éreztetni fogja hatását a világpiacon.

Itt Magyarországon azt prognosztizálják a szakértők, hogy ha lesz kormányváltás, ha nem, akkor is egy tetemes államháztartási hiánnyal kell számolni, azaz ígéretek ide, ígéretek oda, megint meg kell majd fizetnünk az aktuális kormány hibáit. Hozzá lehet tenni, hogy ez melyik kormányzás alatt volt másképp? 🙂

A téli napfordulónál írt cikkem jut még eszembe, amiben említettem, hogy az Economist, a világ legolvasottabb gazdasági hetilapja, a 2022-es évet a kiszámítható kiszámíthatatlanság évének tartja. Mondhatni ez teljesen összecseng a Szűz-Halak tengellyel.

writer small
Forrás: KoolShooters Pexels.com

Ha az életünk látható szintjén túl pillantunk, akkor ez a Merkúr-Jupiter-Neptunusz együtt állás a Halakban egy erősen megnyíló humánus, együttérző, gyógyító minőséget is takar.

Számomra ennek olyan a kicsengése, mintha az idők szele azt mondaná: figyelj a világ szenvedésére és tedd félre az érdekeidet, figyelj a világ szenvedésére és enyhíts rajta.

Nem volt elég két év covid-pánik, még a világháború veszélye is betöltődik a tudatunkba, mióta Oroszország úgy döntött, hogy élőben is bevállalja a filmekben ráaggatott rosszfiú szerepet. Szerintem mindez tovább tolja az emberek tűréshatárát egy olyan irányba, ami által még jobban lekerül a fókusz a fogyasztói magatartásról, az önző működésről, a lesz*rom hozzáállásról.

Egyszerűen nem lehet elmenni amellett, hogy háborús menekültek áramlanak Ukrajnából a világ minden tája felé. Hans, Juan, John és Jean is döbbenten nézi a híreket, hogy ilyen Európában megtörténhet 2022-ben.

A biztonságunk ilyen fokú elvesztése; a technológiába, a modernitásba, a józan észbe vetett hitünk ekkora mértékű csorbulása előcsalja az emberből a valódit.

Az emberbaráti, segítőkész, közösen fejlődő minőséget.

Kapcsolódni embertársainkkal, kapcsolódni a természettel és kapcsolódni a békével. A felszíni drámák ezek felé fognak minket valószínűleg terelni.

Ha a jövőképre tekintünk, azaz megvizsgáljuk az MC tengelyt, akkor láthatjuk, hogy az Ikrekben van, aminek uralkodója szintén a Merkúr. Ugyanoda lyukadunk ki.

Nem csak emberi életünk drámái, hanem a jövőképünk is afelé vezet, hogy akiből csak lehet, elő tudjon bukkanni az irracionális oldal. Meg merem kockáztatni, hogy dacára a félelemnek, a széthúzásnak, a propagandának, az átlagosnál sokkal több ember fog a következő negyedévben nyitni a spiritualitás, az asztrológia, a meditáció, a dogmák nélküli vallások, a művészetek irányába.

Ha bárki érez magában késztetést ezek valamelyikére, ne habozzon! Tele a Youtube és a Facebook ingyenes tartalmakkal, de szakértőt is segítségül lehet hívni.

Menjünk egy kicsit tovább a mélyebb rétegben.

A nap-éj egyenlőség képletében az látható, hogy a Hold és a Plútó kvadrátban van egymással. Egy születési képlet vizsgálatánál erre mondanám azt, hogy itt valamit nagyon rendbe kéne rakni a női oldalon, mert olyan fokú emocionális szélsőségesség gyűlt fel az előző generációk alatt, ami sok nehézség elé állítja a női szerepet és a nőkkel való kapcsolatot.

A bennünk élő női oldalhoz szokták kötni az emocionális, érzelmi energiákat. Úgy férfiakban, mint a nőkben ezt a Hold képviseli. Tehát ha kollektíven nézem, akkor a nap-éj egyenlőség idején az érzelmi oldalunk meglehetősen zaklatott, frusztrált, szélsőséges. Vesszen Putyin! Vesszen az USA! Vesszen az egész világ! – skandálja ez a kvadrát kapcsolódás. Ez egy picit bezavar abba a bizonyos együttérzésbe, amit fentebb említettem.

Kétségtelen, hogy nem fogunk mindannyian ugyanúgy válaszolni az időszak eseményeire. Rengeteg embert meg fog szólítani mások szenvedése, és nyitni fognak az emberbaráti segítség felé, ahogy teszik ezt például Oroszországban a tüntetők annak tudatában, hogy aki fel mer szólalni a rezsim ellen, azt rögtön börtönbe viszik. Ennek dacára több ezren vannak kint minden nap az utcákon.

Azonban sokakat elkap majd a Fidesz-láz, az ellenzéki-láz, a csatoljuk vissza Kárpátalját vágya, a ne legyen többé kétharmad; sokaknak elege lesz a nagyhatalmak proxy háborúiból, a kiszámíthatatlan jövőből és egyszerűen nem fogják tudni megnyugtatni magukat. Bennük a szélsőséges érzelmek, a düh, a huszárvágásos megoldások és az empátia hiánya fog dominálni.

Tehát az átlagosnál kicsit többet kellene foglalkoznunk azzal, hogy a szokásos fizikai higiénia mellett a mentális higiéniával is foglalkozzunk. Ugyanis, ha téged is elkap egy érzelemhullám, akkor nagyon nem mindegy, hogy csatlakozol-e a hőbörgő tömeghez, vagy ha egy elvágólagos beszélgetésben veszel részt, ahol nem működnek az érvek, azt hogyan fogod kezelni.

Nagyon hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy ha zuhanyozunk egyet, akkor megtisztultunk. Fizikailag igaz, de bent még ott vannak a kavargó gondolatok és érzelmek. Némi relaxációval, meditációval vagy rendszeres coachinggal, terápiával ezeken lehet segíteni és szükség is lesz rá, mert nem úgy néz ki, hogy a világ egyhamar lenyugszik.

kijev ukrajna raketatamadas orosz ukran haboru 517553
Forrás: portfolio.hu

Ezt a feltevésemet támasztja alá az Uránusz és Szaturnusz még lazán fennálló kvadrátja, ami a 2022-es év folyamán, október vége felé majdnem ismét pontossá válik.

Ezek a gigantikus energiák még mindig egymásnak feszülnek, ahogy teszik ezt már hosszú ideje a korszak alakításában. A mostani orosz – ukrán (EU, USA) konfliktusra én úgy tudnám őket ráilleszteni, hogy a Szaturnusz képviselte autoriter, diktatórikus rendszerek feszülnek össze az Uránusz képviselte digitális, plurális, liberális világgal.

Természetesen ezek a bolygók nem a hatalmakat, vagy országokat képviselik egy az egyben, csupán a helyzetet szimbolizálva köthetők össze velük és azt sem merném állítani, hogy a nyugati világban nincsenek hatalom-ittas vezetők. A két térfél ideológiájában viszont lehet találni olyan összefeszülést, mint amit e két bolygó kvadrátja jelez nekünk.

A Szaturnusz és Uránusz kapcsolata még egész 2022-ben velünk lesz, így én azt mondanám, hogy ne ebben az évben verjük el minden megtakarításunkat plüss mackókra, vagy utazásokra. Inkább az értékálló dolgokat válasszuk, amelyek nem csak később bizonyulnak majd jó befektetésnek, de a biztonságérzetünket is növelik.

És továbbra is teljes mellszélességgel támogatom a belső fejlődést.

Az dönti el, hogy ki hogyan képes válaszolni egy krízisre, hogy milyen tudatszinten van a súlypontja. Nem állítok olyat, hogy minden gyerekkori traumát fel kéne dolgozni, és totálisan kivikszolt tudattalannal kéne rendelkezni. Ez már a másik véglet, amiben szintén van egy merevség, ahogy a belső fejlődés tagadásában.

A kulcs a rugalmasság.

Rugalmasság pedig akkor van, ha fel tudjuk szabadítani valamennyire a tudatunkat és a testünket.

Lehet nyugodtan a testi szint felszabadításával kezdeni. Normál adagot enni, több teljes értékű növényi ételt, kevesebb húst, tejterméket és gyorskaját fogyasztani. Emellett pedig rendszeresen mozogni, lehetőleg a szabad levegőn, most hogy végre már megérkezett a tavasz. A mozgás lehet bármiféle, de ha kifejezetten a testi rugalmasságot akarod fejleszteni akkor a jóga és a gyógytorna jó választás.

Lehet a mentális és érzelmi szinttel is foglalkozni akár a testtel párhuzamosan. Relaxációs, meditációs technikák garmadája várja ingyenesen a figyelmedet a közösségi médiában. A meditációs technikák kapcsán arra figyelj, hogy ma már szinte mindent meditációnak hívnak, ami a belső gyakorlással kapcsolatos, de a tradicionális rendszerekben ez volt a végső gyakorlat az egó feloldásához. Szóval ha netán ilyen utolsó lépcsős gyakorlatba futnál bele, akkor az nem fog neked segíteni, sőt mindenféle előkészítés hiányában fel fogja benned erősíteni az ellenállásokat és  szélsőséges érzelmeket. Inkább keresd a mindfulness, relaxáció, vezetett meditáció, imagináció kifejezéseket.

És lehet segítő szakemberhez fordulni, ha úgy érzed, hogy egymagad nem boldogulsz a belsőddel vagy a külső körülményekkel. Nem minden belőled indul ki, hiszen sokan vagyunk és mindannyian hozzájárulunk a kollektív teremtéshez, de az 100 százalékban tőled függ, hogy miként válaszolsz a történésekre. Egy szakember főleg abban tud segíteni, hogy a döntéseid elől elgördítsétek az akadályokat és szorongásmentesebben, bátrabban tudj beleállni a válaszaidba. Valamint fel tudd vállalni a valódi, emberséges önmagad a környezetnek való megfelelés helyett.

Kitartást és rugalmas józanságot kívánok minden kedves olvasónak!

Ha szeretnél tudni arról, hogy neked milyen dolgokra érdemes figyelned a következő negyedévben, valamint azon túl is, akkor jelentkezz be egy elemzésre.
Fótos János

Fótos János

Integrál szemléletű tanácsadó és asztrológus
fotosjanos@fotosjanos.hu
+36-20-445-55-57